21 d’octubre del 2010

Visca la precarietat laboral!

Benvolguts tots,

Us deixo un correu electrònic que fa dies que circula per la xarxa. Molts de vosaltres ja l'haureu rebut, d'altres no. Simplement és patètic el que està passant al nostre país. Podria escriure moltes coses abans de deixar-vos amb el correu, però és tanta la ràbia que porto a dins que prefereixo que vosaltres mateixos llegiu, i si cal, us enfadeu.
No m'extranya que molts dels nostres investigadors acabin a l'estranger, on són valorats i pagats pel que són, professionals.

La Generalitat ha incrementat la taxa de tutoria de tesi fins a 400€ (un 280%), que els joves doctorands de Catalunya han de pagar anualment per poder tenir dret a dur a terme un doctorat en el sistema de recerca català. La investigació predoctoral és una activitat professional, equiparable a la que realitza qualsevol altre investigador que treballi en la recerca i que així ho reconeix la carta de Europea per a investigadors. Els 400€ sols fan que agreujar la precària situació del joves investigadors, essent una barrera econòmica que desincentiva i dificulta l'accés a la professió d'investigador...

Els doctorands de Catalunya han fet un manifest per donar a conèixer la seva oposició davant la pujada de les taxes de tutoria de tesi que ha donat a terme la generalitat de Catalunya. Aquí teniu el link del blog amb la informació de la plataforma que preten una reacció conjunta dels pre-docs de diferents Universitats catalanes per intentar canviar això. S'estan recollint signatures per recolzar aquesta iniciativa i presentar a la Generalitat.

2 comentaris:

Mireia ha dit...

Una autèntica vergonya!!

Esther Fabrellas ha dit...

És depriment, i després volen fer un país...